Voeding

“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”, zei Hippocrates 2300 jaar geleden al. Inmiddels zijn we ver van deze aanpak verwijderd. Momenteel telt Nederland meer dan 10 miljoen chronisch zieken, dat is zo’n 60% van de bevolking. En dat komt niet uit de lucht vallen. Qua eetpatroon staan we ver van onze voorouders. Onze voeding wordt gemaakt in fabrieken, is sterk bewerkt, bevat veel suiker en weinig voedingsstoffen. En dat maakt ons lichaam ziek. Niet ineens, maar heel langzaam. We graven ons eigen graf met mes en vork. 

Het kan echt beter!

De verkeerde voeding zorgt er namelijk voor dat ons immuunsysteem constant geprikkeld wordt, want het lichaam wil deze indringer kwijt. Dat doet het door laaggradige ontstekingen te creëren. Die voelen we niet en daardoor denken we dat er niets aan de hand is. Op een gegeven moment wordt het ons lichaam te veel en dan ontstaan er klachten en ziektes zoals reuma, psoriasis, diabetes 2 en noem maar op. En uiteraard hormonale klachten, zeker richting de overgang als ons hormonale systeem toch al gaat veranderen. 

Gelukkig kan het in veel gevallen ook andersom! Als we teruggaan naar onze basis en gezond en natuurlijk gaan eten, dan kunnen (veel) klachten weer verdwijnen. 

Hoe je dat doet? Daar help ik je graag bij!